Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2011 05:54 - Вълна от арабски бежанци към Европа
Автор: hikari Категория: Политика   
Прочетен: 1183 Коментари: 2 Гласове:
2



image

Служител на Комисариата на ООН за бежанците разговаря вчера със стотици тунизийци, пристигнали тези дни нелегално на италианския остров Лампедуза

   
"Не може всички от Тунис, които искат да се махнат, да дойдат в Европа. Трябва да обсъдим как да възстановим законността там и с какво да им помогнем"
Ангела Меркел, канцлер на Германия, по повод хиляди араби, бягащи в Италия от несигурността в страните си

Бежанска вълна от тунизийци и други араби, която все повече напомня на наплива от десетки хиляди албанци през 90-те години, напира към Италия и Европа. Близо 5000 души са пристигнали нелегално за последните 7 дни на остров Лампедуза. Някои са платили по 1500 евро за превоз. Започва прехвърлянето им към Сицилия и континента.

За България проблем може да създадат имигранти от Близкия изток, където продължават протестите. Турция има безвизов режим с много държави в района. ЕС още не е одобрил договор с Анкара за връщане на нелегалните имигранти. Само в Гърция всяка година незаконно влизат 130 000 души.

Работната група към Европейския съвет, която оценява готовността на България и Румъния за Шенген, одобри вчера два технически доклада, но с много забележки за сигурността на сухопътната граница с Турция, които трябва да се изчистят до месец.

Италия поиска помощ от ЕС за спиране на имигрантската вълна от Тунис


Тагове:   европеистика,


Гласувай:
2



1. boliarkabg - навява мисли за унищожението на ...
15.02.2011 07:59
навява мисли за унищожението на Римската имрепия: обградена и нападната от варварски племена, завладели бавно Вечния град, ограбвали, разорявали, пречели на доскавките от храна за римляните, и т.н и т.н.
цитирай
2. liliyanaandreeva - ТОВА СЕ ОЧАКВАШЕ!...
15.02.2011 08:14
Превземане на Европа и Америка отвътре чрез бързоплодящи се емигрантски вълни от предимно младежко население!!!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4673265
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796