Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2012 20:18 - Нормализиране на емоционалното състояние
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 1078 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 03.08.2012 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Съществува метод за лечение с помощта на особени лечебни жестове и звуци - пръсто-звуков метод. Всъщност емоцията, една или друга, представлява възбуждане на енергията в един или друг канал. Освен това съществува особен звук, характерен за тази енергия. Ако човек затвори каналите по особен начин и издаде особен звук, той може или да усили протичането на енергията, или да го спре. Всичко това се отразява на функциите на съответните органи и емоционалното състояние на човека. По такъв начин пръсто-звуковият метод позволява на човека сам да регулира своето психическо и физиологическо състояние.

Особени жестове и звукове за нормализиране на емоционалното състояние
В източната медицина пръстите на ръцете се отнасят към определени стихии и органи:

  • Палец - дърво, вятър /черен дроб, жлъчен мехур/;
  • Показалец - огън, жар /сърце, тънки черва/;
  • Среден пръст - земя, влага /далак, задстомашна жлеза, стомах/;
  • Безименен - метал, суша /бъбреци, бели дробове, дебело черво/;
  • Кутре - вода, студ /бъбреци, пикочен мехур/.

Съединявайки пръстите един с друг и произнасяйки определени звуци, може да се блокират емоционалните и физиологични състояния, а следователно и вредните въздействия върху функциите на организма и органите, свързани с тях.

  1. Страх - кутрето се притиска към центъра на дланта, върху него се поставят средният и големият пръст. Произнасят се звуците на Земята - Ху, на Студа - Юй, и на дървото - Сюй .
  2. Печал /тъга/ - безименният пръст се притиска към дланта, върху него се поставят показалецът и големият пръст. Едновременно с това се произнасят звуците на Метала - Си, и звукът на Вятъра - Сюй .
  3. Безпокойство /тревога/ -
    средният пръст се притиска към средата на дланта, върху него се поставя големият. Произнасят се звуците на Вятъра - Сюй, и на Влагата - Ху/.
  4. Гняв /раздразнение/ - палецът се притиска към средата на дланта, безименният се поставя върху него. Произнасят се звуците Си - на Метала, и Сюй - на Вятъра.
  5. Еуфория, преминаваща в угнетение - показалецът се поставя в средата на дланта и върху него се разполагат малкият и безименният пръст. Произнасят се звуците на Студа - Юй, и на Вятъра - Сюй.
    image 



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hikari - Моралните учения в служба на биологията
03.08.2012 20:21
Не се страхувайте от смъртта и вярвайте в безсмъртието. Страхът от смъртта скъсява вашия живот. Нашето съществуване зависи от кръвообръщението, посредством което различните частици на нашето тяло получават нужните за тях материали, особено кислород. Известно е, че много кръвоносни съдове могат да се съкращават под влиянието на чисто психически преживявания, в резултат на което циркулацията на кръвта се нарушава и кръвта прелива към някои участъци, или се наблюдава отлив от други.

Човек, изпитващ гняв, ревност, завист предизвиква постоянни нарушения в кръвообръщението, които с течение на времето се наслагват и провокират силни изменения в организма, водещи след себе си болест или смърт. Та нали при силно психическо въздействие тънките съдове могат да се спукат и да предизвикат опасни и даже смъртоносни кръвоизлияния. Оттук и съветът – не се сърдете, не ревнувайте, не завиждайте, бъдете добри и оптимистични и тогава ще доживеете до дълбока старост.
По този начин моралните учения неочаквано придобиват биологично основание
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4674470
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796