Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2012 13:20 - Слънцеяди
Автор: hikari Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2018 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 28.08.2012 13:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

* Когато човешкого тяло и дух резонира с Божесвеното, невъзможното става възможно

Не само в Индия, но и в други страни са фиксирани случаи на тъй наречените „слънцеяди“ – хора, които се хранят само със слънчева енергия. Една от слънцеядките се казва Джасмухин и тя живее в Австралия. Започнала е своята кариера като финансист, майка е на две деца, известен в страната си обществен деец, прекрасна домакиня. Постепенно се насочва към своето духовно усъвършенстване, обучава се при индийските йоги и достига до духовно просветление. Един от резултатите на нейните усилия в тази посока е установеният факт: от 1993 година до ден днешен Джасмухин изобщо не се храни в общоприетия смисъл, а за тази цел използва само слънчевата светлина. Този факт е потвърден от много световноизвестни научноизследователски институти.

Днес Джасмухин е не само чаровна блондинка, но известна личност в много европейски и преди всичко в скандинавските страни, обиколила е и редица държави от Северна и Южна Америка.

Навсякъде тя призовава хората към развитие на духовното начало.

Своите преживявания, опит и философско кредо тя споделя в удивителната си книга „Духовният резонанс“. В нея австралийската мечтателка пише: „Представете си колко милиарди биха могли да бъдат насочени за други нужди, ако всеки повярва, че може да се храни с една-единствена универсална субстанция – Божествената светлина“. Тя установява за себе си вечната истина, че най-могъщата преобразуваща и съзидателна сила във Вселената е тази на нашето Божествено Аз, на нашия Дух. И когато той се хармонизира с Висшите йерархии, духовно издигнатите хора придобиват уникални способности, които не могат да бъдат асимилирани от всекидневието.

Според Джасмухина нейната лична програма резонира с Божественото като една повтаряща се инструкция: „Моля енергийните полета на моето физическо, емоционално, ментално и духовно тяло да постигнат съвършено взаимно съгласие – така че моето Божествено Аз да може съзнателно и в пълна степен да се проявява във физически план и във всички планове на съществуването, като ми носи огромна радост, облекчение, благодат, удоволствие и изобилие“.

Преди три години в руския вестник „Аргументи и факти“ бе публикувано интервю с кмн А.Клюев, който съобщава, че в Южна Русия живее една жена, която се казва Зинаида.
Тя вече две години нито се храни, нито пие вода.

Просто в един момент от своя живот, посветила се на Бога, тя решава да не се храни с продукти, преминава през доста мъчителен адаптационен едномесечен период, след което започва да се храни само със слънчева светлина. Зинаида също е изследвана от учените. Резултатите са смайващи. Биологичната й възраст е определена на 30 години, а тя самата е на 67 календарни години. Излиза от менопаузата и нейният менструален цикъл се възстановява напълно. Всички нейни органи, с изключение на свързаните с храносмилането, са с висока вибрационна активност.

За силата на слънчевата светлина, възприемана по съвършено друг начин от духовноизвисения човек, разказва Майката /Мира Алфаса/, ръководила ашрама в Индия, основан навремето от известния индийски философ и йога Шри Ауробиндо: „Сила, топлина, злато - така се възприемаше. При това не леещо се злато, а по-скоро като облак. Всяка от „прашинките“ беше подобна на живо злато; гореща златна прах, нито ярка, нито тъмна, дори светлина нямаше – просто множество мънички златни точици, нищо повече. Но каква сила и топлина имаше в това. Супраменталната светлина влезе в тялото ми направо, покрай вътрешните и външните планове на съзнанието.“
Когато физическото тяло и останалите му духовни тела и техните енергийни полета са напълно настроени - всяко на своята нота, те звучат в съвкупност хармонично, като акорд. И човешкият живот започва да съответства на закона на вселенската хармония – тогава всичко му е подвластно, а невъзможното става възможно.

Затова мъдреците на всички народи и създателите на световнaтa религия твърдят едно и също: „И тъй, не се грижете и не думайте: какво да ядем, или какво да пием, или какво да облечем?...защото вашият Небесен Отец знае, че имате нужда от това всичко. Но първом търсете царството на Бога и Неговата правда, и всичко това ще ви се придаде“ /Матея, 6:31-33/.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hikari - Сляп алпинист покорил най-високите върхове в света
28.08.2012 13:25
Американецът Ерик Уайхенмайър станал първият сляп алпинист, успял да покори най-високите върхове на 7-те континента в света, съобщава ИТАР-ТАСС.

Уайхънмайър бил в група от 100 алпинисти, които наскоро изкачили най-високия връх в Австралия - Косцюшко /2 230 м./ С това той приключил участието си в започналите преди седем години експедиции до най-високите върхове на 7-те континента на планетата. 33-годишният американец заявил, че с тези изкачвания той искал да покаже, че няма нищо невъзможно.

През 1995 г. слепият жител на градчето Голдън, щата Колорадо, покорил най-високия връх в Северна Америка - Маккинли /6 193 м/, който се намира в Аляска, а две години по-късно в Танзания изкачил връх Килиманджаро /5 895 м/, който е най-високият в Африка. През 1999 г. слепият алпинист покорил връх Аконкагуа /6 960 м/ в Аржентина, който е най-високият в Южна Америка, а през 2001 г. изкачил планинския масив Уинсън в Антарктида и връх Еверест /8 848 м/ в Хималаите. Той бил включен и в групата алпинисти, които преди няколко месеца покорили най-високия европейски връх Елбрус.

Ерик загубил зрението си, когато бил на 13 години. Въпреки това той се увлякъл по алпинизма и си поставил за цел да изкачи най-високите върхове на 7-те континента.

цитирай
2. hikari - Колко време може да се издържи без храна
28.08.2012 13:27
“И след като пости четиридесет дни и четиридесет нощи, най-после огладня” /Матея 4:2/

Често можем да прочетем или да чуем твърдението, че възможностите на човека са неограничени. Хиляди са примерите на удивителните възможности, които крият човешката физика, психика, интелект...Да вземем за пример храненето.

Известно е, че без храна човек може да издържи около 40 дни. Достоверно са установени случаите, когато тибетски монаси не са слагали нищо в устата в продължение на 60, 90 и повече дни. Един от удивителните примери за въздържане от храна ни привежда в своята книга “Автобиография на един йогин” известният не само в Индия, но и в Америка и Европа Парамаханса Йогананда. Ето как той описва срещата си със светицата йогиня Гири Бала:

- Кажете ми, Майко, със собствените си уста – наистина ли живеете без храна?

- Това е вярно. –Тя мълча няколко мига. Следващата забележка показа, че на ум се е борила с аритметиката. – От дванадесет години и четири месеца до сегашните си шейсет и осем години – над петдесетгодишен период – не съм яла храна и не съм пила течности.

- Никога ли не сте се изкушавали да хапнете?

- Ако почувства силен глад, бих яла. – Просто и в същото време царствено изрази тя онази аксиоматична истина, която е твърде добре известна на света, въртящ се около трите яденета дневно. – Но Вие все пак ядете нещо! – В тона ми имаше заговорническа нотка.
- Разбира се! – Тя се усмихна с бързо разбиране.

- Вашето хранене се извлича от по-фините енергии на въздуха и слънчевата светлина, а също така от космическата сила, която презарежда тялото ви през продълговатия мозък.
Тя, както отбелязва авторът, прилага определени йогически техники, за да презареди тялото си с космическа енергия от етера, слънцето и въздуха.


цитирай
3. hikari - ---
28.08.2012 13:27
А ето и мнението на д-р Джордж Крайл за интимните механизми на храненето, което той е изразил на едно събрание на медици в Мемфис през 1933 г.: “Това, което ядем, е лъчение, нашата храна е квант енергия. Това така важно лъчение, което освобождава електрически токове за електрическата верига на тялото – нервната система, се захранва от слънчевите лъчи. Атомите са слънчеви системи. Атомите са носителите, пълни със слънчево лъчение, подобно на многократно навита пружина. Тези безбройни, пълни с енергия атоми се приемат като храна. Щом веднъж влязат в човешкото тяло, тези заредени носители, атомите, се разреждат в протоплазмата на тялото, лъчението доставя нова лъчиста енергия, нови електрически токове. Тялото ви е направено от такива атоми. Те са вашите мускули, мозък и сетивни органи, такива като очите и ушите.”

Днес официално са известни над 30 хил. души, които се хранят само със слънчева енергия – това са тъй наречените слънцеяди, което е още едно потвърждение на казаното по-горе от д-р Крайл.

цитирай
4. hikari - Четири години само на слънчева храна
28.08.2012 13:33
Екип от немски лекари обстойно изследват колегата си д-р Михаел Вернер, който работи и живее само на вода и плодови сокове. Доктор Вернер се занимава с научни изследвания върху онкологичните заболявания. А самият той вече повече от четири години се е подложил на научен експеримент, който засега дава неподозирани резултати.

Изследователят спрял да се храни с обичайната храна. В разговор с него той уверява, че се зарежда с енергия само от слънчевата светлина. Най-интересното в случая е, че според него той дори наддал килограми.

Д-р Вернер на може за сега да даде точно научно обяснение за това, което се случва с него. Той е на мнение, че с помощта на силно самовнушение успява да живее без храна. Диетолозите, които наблюдават доктора не могат да обяснят как този режим не е навредил на здравето му.

Разредените с вода плодови сокове, с които се храни д-р Вернер, според съвременната наука не могат да доставят на организма всичко необходимо за неговото нормално функциониране. В частност учените не могат да обяснят как може толкова дълго време човек да оцелява без протеини и мазнини.

Иван БЕЛОВСКИ

цитирай
5. hikari - ?
28.08.2012 13:35
В поредица от материали в. „Дар“ споделя със своите читатели опитът на много хора, които в продължение на години се хранят само със слънчева светлина. Как е възможно? - питат се мнозина. Отговорът на този въпрос дава още през 1933 г. д-р Джордж Крайл на едно събрание на медици, състояло се на 17 май в Мемфис. Ние ще го цитираме, но днес науката разполага с още по-точни данни и обяснения, които също ще споделим с нашите читатели в следващите броеве на вестника.

„Това, което ядем, е лъчение, нашата храна е квант енергия – казва д-р Крайл. – Това така важно лъчение, което освобождава електрическите токове за електрическата верига на тялото – нервната система, се захранва от слънчевите лъчи. Атомите са слънчеви системи. Атомите са носителите, пълни със слънчево лъчение, подобно на многократно навита пружина. Тези безбройни, пълни с енергия атоми се поемат като храна. Щом влязат веднъж в човешкото тяло, тези заредени носители, атомите, се разреждат в протоплазмата на тялото, лъчението доставя нова химическа енергия, нови електрически токове. Тялото ви е направено от такива атоми. Те са вашите мускули, мозък и сетивни органи, такива като очите и ушите.“

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4673979
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796