Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2011 15:08 - Борисов: 2011-а трябва да стискаме зъби
Автор: hikari Категория: Новини   
Прочетен: 1121 Коментари: 7 Гласове:
0



Дойдохме в безпрецедентна криза в цял свят, припомни за пореден път премиерът   image

Министър-председателят заяви, че не вижда в следващите години, коя партия ще носи политическа отговорност

     
2011-а трябва да стискаме зъби, 2012-а ще започнат да излизат проектите, които ще дадат добри резултати.

Това каза премиерът Бойко Борисов на VІІІ конгрес на КТ "Подкрепа".

Министър-председателят заяви, че не вижда в следващите години, коя партия ще носи политическа отговорност.

"Дойдохме в безпрецедентна криза в цял свят, когато се считаше, че в България криза няма. Нямаше никакви буфери като противодействие в „окото на кризата”. Заварихме в държавата всички спрени еврофондове и всички ги пуснахме, усвояваме ги десет пъти по-бързо", каза премиерът.

Премиерът коментира и темата за бившите агенти от Държавна сигурност.

"На всички институции, в ключови места, са поставили хора от бившата ДС. Виждате, че когато почнахме дори посланиците да връщаме и следваме неотклонен курс – каква яростна съпротива се появи отвсякъде срещу правителството", каза още министър-председателят.

Борисов поздрави д-р Константин Тренчев за рождения му ден и каза, че е по-голям песимист от него.

След доклада му настроението стана минорно, ако се поддадем на него, трябва да се отчаем и да спрем, каза премиерът.
Няма държава без инфраструктура, в която да има инвестиции, каза още Борисов и посочи, че заради това е пътувал осем часа вчера до Търговище и обратно, където откри завод за автомобилни стъкла.

Той каза, че сега има създадени основи на пенсионна реформа за това как трябва да се работи години напред.

Неслучайно Европа е сложила мониторинг на съдебната система, в същото време това е една независима съдебна система, която никой не може да я пипа, но как е конструирана във времето всички знаем, каза Борисов.

Стараем се нещата да станат по-добри и те ще станат, неслучайно международните кредитните агенции го потвърждават каза премиерът и прогнозира, че кредитният рейтинг на страната ни ще бъде повишен в средата на годината.

Те вдигнаха пенсиите без да кажат, откъде ще вземат пари за тях, припомни още той. Платихме високите пенсии. На всички ни се иска доходите да нарастват, но за това трябва да заработи икономиката, заяви той.
Тренчев се оттегля от ръководството на КТ "Подкрепа"?
Върховният орган на КТ „Подкрепа" се събира на тридневен конгрес, за да одобри ...


Борисов: Големите инвеститори искат облекчаване на процедурите в България
Има доста големи инвеститори, които поставят въпроса за облекчаване на процедурите по ...


Тренчев: Хоризонтът на нашите политици е 4 години
Скандалът с подслушванията наистина измести актуалните теми, но той основно опозори ...



Тагове:   бг реалност,


Гласувай:
0



1. therainss - Да стискаме
08.02.2011 15:16
Нека следващия път, когато Дянков прави свирки на Бойко, да стисне зъби...
цитирай
2. penchoan - За Бога братя, не купувайте
08.02.2011 15:26
Обещания за светлото бъдеще сме чували много. Да се надяваме, че през 2012 г. никой няма да си спомня за ГЕРБ.
цитирай
3. hikari - Тренчев: Хоризонтът на нашите политици е 4 години
08.02.2011 15:42
Тренчев: Хоризонтът на нашите политици е 4 години
Безработицата категорично е проблем номер едно в България, отсече лидерът на КТ "Подкрепа" Тренчев коментира, че трябва да се замислим защо се допусна кризата да заеме тези огромни мащаби
Скандалът с подслушванията наистина измести актуалните теми, но той основно опозори политиците.
Стана ясно, че тайните служби са нещо като разграден двор. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.
На фона на това, което става от дълги години в държавата, това не бива да ни учудва. Политиците враждуват пмежду си, без да си дават сметка, че тази вражда вреди на обществото. В най-добрия случай хоризонтът на нашите политици е 4 години, а това не е достатъчно, смята Тренчев.
По отношение на плащането на заплати в условията на криза, Тренчев коментира, че трябва да се замислим защо се допусна кризата да заеме тези огромни мащаби и не можеше ли да се смекчи."С нашите действия можеше да намалим действията на кризата или да я усложним още повече. Както всичко в България, ние избрахме по-лошия вариант", категоричен бе Тренчев.Според него, безработицата категорично е проблем номер едно в България, както ниските доходи и тръгващата с много здрави крачки напред инфлация. Правителството трябва да знае, че тези неща трябва да се гледат заедно, не могат по отделно да се решат, уточни още Тренчев. "Всеки един от нас вместо да критикува постоянно, трябва да се вгледа в себе си и да се пита: а аз какво направих нещата да не са така. Защото ние сме много странни хора. Ние въплъщаваме надеждите си в някой, който да ни реши проблемите, след това наказваме този някой, защото нещата не са станали. Господ ни е дал свободна воля и също трябва да правим нещо, а не само да оплакваме собствената си съдба", каза Константин Тренчев."В България понякога ляво и дясно са твърде условни, дали си ляв или десен зависи от икономическата доктрина, с която управляваш.
цитирай
4. hikari - ...
08.02.2011 15:43
Къде са хората, които запълваха булеварда от "Орлов мост" до 4-ти километър, пред който митинг дори и сегашните струпвания на площад Тахрир в Кайро бледнеят. Тези хора изчезнаха. В тях имаше желание за промяна, но за съжаление тя не се сбъдна", допълни още Тренчев.
цитирай
5. hikari - Кунева се замисля над въпроса дали да се кандидатира за президент
08.02.2011 16:02
Кунева смята, че въпросът с вътрешната ни интеграция като общество е от съществено значение
България трябва да има стратегия за развитие до 2020 година
България не трябва да остане без приоритет за развитие през следващите 20 години, след като вече има стратегия на Европейската комисия "Европа 2020". Това каза в Пловдив бившият еврокомисар на България Меглена Кунева. Тя припомни, че в документа са обвързани в един по-цялостен подход научните изследвания, образованието, финансирането и интелектуалната собственост.

В тази връзка Кунева смята, че трябва да има обществен натиск и у нас да се изработи аналогична програма "2020", като на първо място да бъде образованието. Според Кунева това се налага, тъй като в момента у нас няма директива какво трябва да съдържа програмата за образование, на която база да бъдем конвертируеми на европейския трудов пазар.

При въпроса дали ще се кандидатира за президент на предстоящите избори Кунева отново изрази учудване от настойчивостта на този въпрос, задаван толкова често от страна на медиите именно към нея. Тя уточни, че това не е въпрос, който тя е повдигнала сама и за нея в началото е било изненада. Сега обаче се замисля върху него, но все още няма отговор. "В началото на февруари има много други неща, които можем да обсъждаме заедно, които изискват активност", каза Кунева.

"Важно е да има успешни български политици. Ако аз мога да участвам с успешна формула, а тя е да има силно гражданско общество, контрол от страна на гражданите, представа за това какво трябва да прави една или друга институция и тя да бъде отчетна на нас, гражданите, всичко това ме прави достатъчно съпричастна", добави Кунева. Тя изтъкна, че няма да се спре с трудните въпроси, ще ги задава и ще се опитва да намери и трудните отговори."Важно е още да се работи в условията на вътрешна интеграция и това, което трябва да направи България е вътрешната интеграция. Ние сме много разпокъсани и не говорим като общество", каза Кунева.
цитирай
6. hikari - ...
08.02.2011 16:04
"Важно е още да се работи в условията на вътрешна интеграция и това, което трябва да направи България е вътрешната интеграция. Ние сме много разпокъсани и не говорим като общество", каза Кунева. Като пример тя посочи отново въпроса за образованието - "Ние нямаме представа откъде да започнем и какво означава фактът, че почти всяка партия го припознава в приоритетите си, а то остава все по-надолу и по-надолу. Това означава, че ние нямаме обща визия откъде да започнем, кое е най-належащо да правим сега и наистина да се обединим около тези цели", посочи Кунева. "Доброто управление днес, в 21 век, означава много включване - никой не разчита вече само на администрациите и само на партиите", добави тя.
цитирай
7. urilozev - Мнение
08.02.2011 21:09
Що ми се струва, че тези които са седнали, на снимката, са леко, под напрежение
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4674474
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796