Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2011 10:19 - Моята реплика към думите на д-р Тренчев - Стоим пасивно и чакаме някой да ни оправи
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 1491 Коментари: 8 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От една страна - заради блог играта на Стойнев, която отприщи гореща блогърска енергия в позитивна посока - Как да помогнем на страната си. От друга - заради удоволствието от културният диалог между Вмир и Ела Хикари, въпреки че често позициите ни се противопоставят на пръв поглед - особено когато става въпрос за и против актуалната политика на правителството или поне на определени министри. Реших, че си заслужава да се открои в отделен постинг..


vmir - 3. hikari,
  hikari написа: не си прав - лични наблюдения са. Агресивната простотия отвращава. Поздрав - Ела Хикари

Тогава си пристрастна. Позоваваш се за закона за използване на СРС, например. Но пропускаш, че дали един разговор ще стане СРС или не, зависи от МВР. Преди да стане СРС чутото обаче, МВР по друг закон е длъжно да се намеси в ситуация със съмнения за подготовка на престъпление. А точно по повод ареста се вдигна гюрултия до небесата: "Ама как може да се арестуват лекари?" и едва в резултат на тази гюрултия беше изнесено съдържанието на подслушаното, представянето на което пък ти съвсем фриволно наричаш "произнасяне на присъда"!?
Поздрави!
6. hikari - Здравей Вмир!
  Следях постингите ти по случая с Горнооряховската болница и в голяма степен приемам мнението ти що се отнася до професионалната етика и морала на лекарското съсловие. Смятам, че упражняването на лекарската професия е мисия - подобно на свещенослуженето. Както и работата на хората на науката е мисия. Без призвание реализацията е немислима. В същото време не мога да затворя очите си за явното загубване на самоконтрол от страна на властимащите. Като дрогирани с власт са. Опасна ситуация. Помисли си честно - кога подобни изцепки на министри биха минали незабелязано в люлката на демокрацията - Франция? Затова имаме проблеми с имиджа си в ЕС, защото смятаме, че едва ли не - нищо не се е случило! Напротив - ако сме по-самокритични към образа си в огледалото на общественото мнение може би ще се справим и да постигнем уважение в страни като Франция, Швеция, Норвегия, Финландия...
Разбира се, че съм пристрастна. Мен ако не ме болеше от всичко, което се случва с хората тук, щях ли да превърна блог за изкуство в политическа арена?
Нагрухтяването с власт деформира. Понякога на повърхността излизат неподозирани черти на характера и дори трениран ум не се справя с личностните деформации. Ето такива проблеми доведоха до скандала със сересетата и трагичният конфликт с академичната общност. А иначе - пътят към ада е постлан с добри намерения...     mt46 - Поздрав!
  "На маймуни ни направиха, маскари с маскари!"...
И аз се "раздвоявам" - между ББ и ТРАК-ТРАК... :))
Не само, че ни раздвоиха - на кръст ни разпънаха...
Марин Тачков

image В японския град Сапоро  до 13 февруари ще се състои годишният фестивал на снежни и ледени фигури.



Гласувай:
5



1. liliyanaandreeva - А г-н Тренчев ни прати в село Подкрепа да си търсим работа, вместо...
08.02.2011 11:33
...да ни защити работните места! И не продадоха губещите предприятия, а печелившите!
цитирай
2. hikari - СДС: Моралната оставка на Цветанов е подадена
08.02.2011 15:20
Министърът излъга, че лекарите от Горна Оряховица умишлено са умъртвили живо родено бебе, категорични са сините
В единствения официален документ, който е от проверката на Изпълнителна агенция „Медицински одит" пише, че става въпрос за преждевременно раждане на мъртъв плод
Моралната оставка на вътрешния министър Цветан Цветанов вече е подадена.
Това заяви Ваньо Шарков от СДС. Причината за това според сините е, че вътрешният министър е излъгал от парламентарната трибуна, че лекарите от болницата в Горна Оряховица умишлено са умъртвили живо родено бебе.От проверката са ясни три факта: първо, че АГ-отделението в болницата е с акредитационна оценка много добра за срок от 4 години, която е получена 20 дена преди инцидента. Второ: липсват жалби за 2010 г. за работата на медиците в тази болница и трето – в документа е цитиран резултатът от съдебно-медицинската експертиза, която потвърждава факта, че са правени опити за реанимация на плода. Изводът е, че се отнася за преждевременно раждане на мъртъв плод, което категорично се разминава с твърденията на вътрешния министър Цветанов.
Всичко това, както и постъпилата информация тези дни, че има 300% увеличение на използването на СРС-та в страната, дава основание на сините депутати да формират оценката си за работата на министър Цветанов. Утре по време на съвместното заседание в НС на ръководството на Синята коалиция, ще има подробности по тази тема.

Михаил Михайлов настоя пък, че има картелни споразумения в някои сектори. Става въпрос за хляба, за мобилните услуги, за горивата, уточни той и попита къде е органът, който трябва да регулира пазара - КЗК.
цитирай
3. hikari - Борисов: Цветанов не трябва да се оттегля, докато върви проверка
08.02.2011 15:22
Цветан Цветанов не трябва да се оттегля като министър на вътрешните работи, докато върви проверката за изтичането на СРС-тата от подслушаванто на Ваньо Танов, смята премиерът Бойко Борисов.

"Една от двете служби е допуснала грешка. Отсега мога да кажа, че това, че не е изписана и не се изписва от страна на ДОТИ цялата информация, която попада по СРС-та, е грубо нарушение на закона и там трябва да има наказани или отстранени. Но нека да си довършат проверката и тогава ще коментирам”, каза той.

Проверката трябва да докаже дали тези офицери, които са водили подобни разработки, са написали доклади и са докладвали на своите началници, каза премиерът.

Няма условия да бъде обявена принадлежност на вътрешния министър Цветан Цветанов към Държавна сигурност, обясни председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов
цитирай
4. hikari - СДС: Няма компетентност в управлението на държавата ни!
08.02.2011 15:24
Няма компетентност в управлението на държавата ни.

Тази позиция изтъкна депутатът от СДС Михаил Михайлов пред журналисти в Хасково.

"Големият проблем на ГЕРБ е човешкият ресурс - липсата на компетентни хора. Виждам го от парламента, виждам го и от работата в комисиите", отбеляза Михайлов.

По думите му няма законопроект в Народното събрание, в който да не прозират някакви интереси.

Спиралата на скандалите ще продължава - днес ще се извадят две-три СРС-та, утре ще се извадят сигурно още няколко, прогнозира народният представител. Според него гражданите не се интересуват от това дали някой е подслушвал друг.
цитирай
5. hikari - Д-р Тренчев: Симеон Дянков изперка
08.02.2011 15:48
"Министърът вече открито говори срещу премиера и аз просто не доумявам какво му става на този човек – изперка нещо" - това заяви пред журналисти президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев преди началото на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество. По думите му, расте настроението за протести и то не само по повод пенсионната реформа.

"Има много потенциални огнища на конфликт в държавата, които ние в името на разбирателството с държавата се опитваме да решим, докато министър Дянков умишлено ни тласка към конфронтации", каза още Тренчев.

"Министърът на финансите Симеон Дянков търси поводи да разтури социалния диалог", категоричен е той, предаде Фокус.

Тренчев каза, че финансовото министерство не е изпратило на синдиката обявените от Симеон Дянков на последната неформална среща разчети на ведомството за увеличаване на осигурителната тежест.

Президентът на КТ "Подкрепа" каза още, че според последните информации финансовият министър предлагал скок на осигуровката с 1.8%, както и увеличение на трудовия стаж от 2013 г. Синдикатите обаче не са съгласни с това, тъй като според тях трудовият стаж трябва да започне да се увеличава най-рано от 2015 г.

"От КТ „Подкрепа” не са склонни на компромиси. Синдикатите не разбират предложенията на Симеон Дянков", посочи Тренчев.

от архивите говорят...
цитирай
6. hikari - Кунева: Съжалявам за действията на Борисов!
08.02.2011 16:55
Политическият съветник на еврокомисаря по транспорта коментира скандала с подслушванията
Във връзка с предстоящите избори, Кунева коментира, че не иска да участва
Първият български еврокомисар Меглена Кунева коментира думите на премиера Борисов, че е "в реда на нещата да се подслушват министрите му".

"Това ме шокира. Съжалявам за министър-председателя. Това привнася сигурно допълнително напрежение в работата му. Не смятам, че това е нормално. Доверието и изграждането на екипа е първата стъпка при изграждането на малка фирма или голяма корпорация, или държава. Първият механизъм в демократичното общество – това е отчетност и контрол. Това минава през обществото, а не през подслушване. Когато има основание да се приложи тази изключително крайна мярка е едно, но да се подслушват министри... Как се гледат в очите", размишлява Кунева пред БНР.

Във връзка с предстоящите избори, Кунева коментира, че не иска да участва в избори, в които няма ясна задача. "Ако направим профила за България за следващите 5 или 10 години, тогава един политик ще може да каже може или не може да се заеме с дадена задача. Не ме е страх от участие в изборите, а ме е страх от неяснота", заяви още Кунева.На въпрос как ще коментира провала ни с членството в Шенген, Кунева отговори, че не би искала да отделя Шенген от всичко останало. "За нас трябва да видим общата картина. Шенген е процес, в който България ще има успехи. Да не драматизираме това, което случи. Разбира се, това е сериозен сигнал", категорична бе Кунева. "Разочарована съм, но това е трудност, която се надявам, че е временна и която може да се преодолее", заяви Кунева.

Според нея, Шенген е важен за нас, за хората, а не просто като оценка единствено и само за правителството. "Шенген е политическа, поведенческа култура, това не е само техническа част. Ние ставаме все по-интегрирани и това е целта ни.
цитирай
7. hikari - .......
08.02.2011 17:00
Шенген е важен за нас, за хората, а не просто като оценка единствено и само за правителството. "Шенген е политическа, поведенческа култура, това не е само техническа част. Ние ставаме все по-интегрирани и това е целта ни. Трудно влязохме във ветеринарното шенгенско пространство, но това се случи, това е култура, същата култура, която ни кара да си слагаме коланите, когато се движим по пътищата", заяви Кунева. След оценките на министъра по европейските въпроси на Франция и след оценките на други министър-председатели това вече е политически въпрос, подчерта Меглена Кунева.

"Друга грешка, която се направи е, че прекалено рано въпросът за Шенген се вдигна на политическо ниво. Започна политическо лобиране, което настрои партньорите ни доста подозрително. Ако бяхме оставили нещата по-дълго време на техническо ниво, нямаше да се стигне сега до толкова изострени обвинения", категорична бе Кунева. Според нея, на нас ни липсва "добро трениране на екипа вътре". Кунева каза още, че ни е необходимо много обучение и много вътрешна интеграция на обществото. "Необходима е сдържаност, не мълчание. Трябва да се върви уверено, последователно напред. Особено във вътрешен план, чувството, че искаме нещо, което не ни се полага, по-скоро ще разруши националното ни самочувствие, отколкото то да укрепне", категорична бе Меглена Кунева.
цитирай
8. hikari - М. Кунева: Когато се поставят приоритети пред нацията, те трябва да бъдат постижими
08.02.2011 17:22
Много важно да се осъзнае, че България има възможност да очертае образа си, да прави политика
Според нея не трябва да се поставят приоритети, за които има съмнение, че ще се случат
Когато се поставят приоритети пред нацията, трябва да се внимава да се поставят приоритети, които са постижими." Това заяви в предаването "Това е България" на радио "Фокус" по повод информациите за отлагане на членството на България и Румъния в Шенгенското пространство Меглена Кунева - първият български еврокомисар, сега политически съветник на еврокомисаря по транспорта Сийм Калас.
Според нея не трябва да се поставят приоритети, за които има съмнение, че ще се случат.

"Няма нищо по-демотивиращо за един екип или за една нация, ако се поставят приоритети, които са нереалистични към този момент. Не мога да кажа как са се развивали нещата, за да стигнем до тази ситуация, но ако поставяме такава нереалистична цел, това много съсипва националното самочувствие", коментира Кунева.
Тя посочи, че е много важно да се осъзнае, че България има възможност да очертае образа си, да прави политика, да задава тона и да има самочувствие.
"Ако ние не се интересуваме от европейските теми, как можем да убедим партньорите си, че ние се интересуваме много от Шенген и ще пазим тази граница като своя", подчерта Меглена Кунева.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4673979
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796