Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2010 23:39 - Американският посланик: България не е полицейска държава
Автор: hikari Категория: Политика   
Прочетен: 468 Коментари: 1 Гласове:
1



image
Неправилни са обвиненията, че България е полицейска държава, заяви в интервю за "Нова телевизия" посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик.

КНДР е полицейска държава, България не е. Това са неправилни сентенции. България е добре работеща демокрация, в която на власт е правителство, уважаващо законите, заяви американският посланик. По думите му докладът на ЕК е една външна валидация на това, което българските граждани също виждат. Вярвам, че правителството се е ангажирало с всички необходими мерки да работи добре съдебната система и да има върховенство на закона в България, заяви още Уорлик.

Реформата на съдебната система ще отнеме известно време на България и трябва да се внимава това да стане по правилния начин, допълни посланикът, според когото специализираните съдилища работят много добре в САЩ и в други страни, така че няма причина да не работят и тук.

"Има добро сътрудничество между българските и американските служби", отбеляза Уорлик, но отказа да коментира въпроси, свързани с разузнаването. Той се надява, че ако наистина има заплахи срещу българския премиер Бойко Борисов, ще бъдат взети съответните мерки.
"Има хора в България, които имат интерес да не се постигне диверсификация на енергийните доставки и ще направят всичко за това", смята посланик Уорлик. Той е убеден, че шистовият газ е една разумна алтернатива за България, която трябва да се разгледа. Уорлик заяви, че ако правителството обяви търг за изграждане на седми блок на АЕЦ "Козлодуй" или нова процедура за "Белене", американски компании със сигурност ще участват.



Тагове:   Джеймс Уорлик,


Гласувай:
1



1. анонимен - Кой го пита тоя...амбасадора де,
28.07.2010 11:06
та се навира и дава оценки, за които никой го не пита. Да ходи и ген.гобернатурствува в Замбия или ХАити. А каква става БГ в последно време, се вижда от всеки, който, не да й си Боже, има работа с царството и господарството на ЦЪ и Цъ. Пребитото семейство "погрешка" вчера ни казва какво става у нас.
А в ШИСТИТЕ, където ни подканя господинчото да заровим 100-ци милиони, за да напълним гушките на американските бизнес-мошеници, са ялови. И това го знае всеки запознат с проблема. България е проучена и буквално преорана от българските геолози, и те знаят добре, че от тази дупка(шистите)няма да излезе заяк(газ и нефт), а ще бъдат загробени и гушнати парите на бълг. данъкоплатци.
По добре е този човек да си мери приказките, и да не си навира носа, където не му е работа, и не ни натрапва непоискани съвети и преценки.
Да вземе пример от другите посланици и си седне на задника, защото става неприятно досаден и нежелан...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4674251
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796