Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2011 17:28 - Безпрецедентно падение на българската политическа класа
Автор: hikari Категория: Политика   
Прочетен: 554 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   image Ставаме свидетели на стъписваща безизходност Вотът на доверие, поискан от Борисов, ще бъде разгледан от Народното събрание най-вероятно в четвъртък. Така премиерът ще изпревари резултата от експертизата на скандалните записи. Същинският скандал обаче предстои.  

 

Помните ли изпълнението на Джийн Хекман в "Разговорът"? Още през 1974 година този филм на Копола повдигна темата за масовото подслушване и използването на микрофони, къртици и СРС-та (ако използваме актуалната терминология) за политически цели. 37 години по-късно в България се играе същият сценарий, само че с посредствен режисьор и треторазрядни дубльори.

imageБългарите - зомбирани от политическа вулгарност

"Спрете Земята - искам да сляза!"

Не може да се отрече обаче, че на главното действащо лице му се удават импровизациите и изпреварващите ходове в крими сюжета. За успеха в избрания жанр се разчита на безличната група послушни клакьори, както и на апатията, която е вцепенила масата и е превърнала гражданите в безгласни електорални единици, зомбирани от политическата вулгарност и безочие.

Свидетели сме на безпрецедентно падение на българската политическа класа. И на стъписваща безизходност.

Наказанието трябва да е сурово!

Ако според европейските коментатори корупцията е трайна културна характеристика на българите, за онези от тях, които се интересуват както от собствения, така и от образа на страната пред света, има два варианта - или да се откажат от държавата, или да потърсят сметка на виновните за уронването на нейния престиж. За моралните щети, които търпи цял един народ, наказанието трябва да е досто сурово…

 

Автор: Е. Барух,


Тагове:   бг реалност,


Гласувай:
4



1. tit - И кой ще ги накаже?
19.01.2011 21:48
Малкото свестни хора са блокирани от мизерията и безразличието ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4674160
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796